افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 14 September , 2024 تعداد کل نوشته ها : 694×

besharat news

متن سخنرانی حمید زکی دبیر سمینار حقوق زن در خانواده و اجتماع 
03 آبان 1400 - 19:08
شناسه : 1080
بازدید 133
4
متن سخنرانی حمید زکی دبیر سمینار حقوق زن در خانواده و اجتماع  متن سخنرانی حمید زکی دبیر سمینار حقوق زن در خانواده و اجتماع 
پ
پ
حضور خواهران و برادران محترم را در این سمینار علمی خیر مقدم گفته و به همه عزیزان خوش آمد می گوییم.
از مقام ولایت الحاج ارزگانی، اساتید و روحانیان، رؤسا، مدیران، و سایر نهادهای دولتی و جامعه مدنی و از حضور یکایک شما تشکر و سپاس می کنم.
از همکاری مقام ولایت، ریاست امور زنان، مراکز و محققان ونویسندگان و سایربزرگوارانی که باراهنماییها، و همکاریهای علمی شان ما را یاری رساند صمیمانه سپاس گزاری می گردد. و همینطور از مؤسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو، حقوق بشر، شاروالی محترم، شوراهای زنانه.
طرح ضرورت مباحث حقوق زن در خانواده و اجتماع
اولین سوالی ممکن است به ذهن برسد شاید این باشد که برگزاری این گونه سمینارهار چه ضررت دارد، و ثانیا چرا از میان این همه مباحث بحث زن و آن هم مباحث حقوق زن در خانواده واجتماع انتخاب شد؟
در پاسخ به پرسش اول باید گفت: همواره دو نظر در باره سمینارها و ورکشابها وجود دارد.
یک – برخی براین باورند که برگزاری چنین محافلی کارعبث و بی فایده است و می بایست هزینه های این گون محافل در موارد دیگر به مصرف برسند.
دو – ولی برخی معتقدند که برگزاری این گونه محافل امر لازم و بایسته است، زیرا تغییر عملی و ایجاد تحول، متوقف بر تغییر دیدگاهها و نگرشها است، و این گونه محافل می تواند هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت اثرات مطلوب و مفیدی از خویش برجای بگذارد.
و اما اینکه چرا عنوان سمینار در مورد مسائل حقوقی زنان انتخاب شد، دو دلیل در کار بود.
۱ – سه سال پیش مرکز فرهنگی – اجتماعی بشارت همراه سه انجمن دیگر، سمیناری در کابل و هرات برگزار کرد که محصول آن پنج جلد کتاب در مورد زنان بود، و قرار بود این سمینار در ولایت دایکندی نیز برگزار شود که به دلایلی توفیق این کار میسور نشد. و ما همواره در آرزوی برگزاری این نوع محفل علمی در ولایت خودمان بودیم.
۲ – دوم مباحث مربوط به زنان از مباحث مهم و مورد توجه در همه دوره های تاریخ بوده است و به خصوص در عصر و زمان ما که مورد اشاره خواهد قرار گرفت.
۳ – و اما اینکه چرا مباحث حقوقی انتخاب شد، به این دلیل است که ما معتقدیم ریشه بسیاری از خشونتها و بروز حوادث ناگوار ریشه در عدم شناخت حقوق و عدم رعایت آن دارد. از سوی دیگر بیان و توضیح حقوق زنان، باعث و بسترساز این است که وجدان جامعه تغییری در دیدگاههای افراطی و تفریطی خویش به وجود بیاورد و نگاه معقول و نزدیک به خرد را نسبت به زنان انتخاب کند.
و به طور کلی موارد ذیل می تواند هم به عنوان ضرورت و هم به عنوان هدف سمینار تلقی گردد:
۱ – مباحث مربوط به زنان در همه دوره های تاریخ از مباحث مهم و قابل توجه بوده و در عصر و زمان نیز چنین است.
۲ – رویکرد وسیع مجامع جهانی به مقوله زن و بروز شبهه و پرسشهای متفاوت در خصوص جایگاه حقوقی زن در خانواده و اجتماع.
۳- مواجه شدن وضعیت حقوقی زن در خانواده و اجتماع با انواع مشکلات و آسیبها.
۴ – لزوم شناخت مشکلات و آسیبهای وضعیت حقوقی زنان و ارائه راهبردهای معقول و برخواسته از مبانی دینی و معرفتی اسلام.
۵- دستیابی به سیاستهای کلان و کاربردی و برنامه سازی، و ابهام زدایی از وضعیت حقوقی زنان تاثیرگذاری آنان در خانواده و اجتماع.
۶ – ارتقای کیفی وضعیت حقوقی زنان در خانواده و اجتماع، و از بین رفتن خشونت علیه زنان.
۷ـ ارائۀ الگویی مطلوب و متعادل از زن مسلمان، با در نظرگرفتن جایگاه حقوقی آنان.
۸ ـ اصلاح نگرشهای افراطی و تفریطی نسبت به وضعیت حقوقی زنان.
۸ ـ تبیین حقوق و مسئولیتهای متقابل اعضای خانواده و ارائه الگویی مطلوب از آن به منظور ترویج و تحکیم و تبیین خانواده متعالی و متعادل.
۹ – آسیب زدایی و حل انواع مشکلات حقوقی، آسیبها و تهدیدهای فراروی زن و خانواده.
۱۰ ـ به وجود آمدن زمینه تدوین پیش نویس سیاستهای کلان و کاربردی برای بهبودی وضعیت حقوقی زنان بر اساس رهیافت های حاصل از این گونه سمینارها و مقالات علمی که به سمینار رسیده است.
۱۱ ـ نزدیک کردن دیدگاههای مسئولان جامعه و عوامل برنامه ساز و نظریه پردازان در عرصه بهبودی وضعیت حقوقی زنان در خانواده و اجتماع.
مرکز فرهنگی اجتماعی بشارت و مجمع علمی– فرهنگی بشری، بر اساس چنین ضرورت، سمینار حقوق زن در خانواده و اجتماع را طراحی نموده و با نشر فراخوان سمینار، از نویسندگان و صاحب نظران دعوت به همکاری نموده تا دیدگاههای عالمانه¬شان را در قالب مقاله علمی ارائه نمایند.
این سمینار با نشر مقالات علمی حقوق زن در خانواده و اجتماع و با استفاده از سخنرانهایی که توسط اساتید در روز سمینار ارائه می شود، در نظر دارد در راستای اهداف خویش در حوزه زنان و خانواده، سنت‏های غلطی را که ریشه در اندیشه‏های کج دارند، تا حد توان مورد واکاوی و بررسی قرار دهد و در این راه، ضمن اصل قرار دادن آموزه‏های معرفتی و حقوقی اسلام، از تجربه کلیه‏ی طیف‏ها و گروه‏های حامی حقوق زنان و دغدغه‏مندان بهره‏مند گردد.
اشاره به وضعیت زنان در کشور
خوب است در پایان به این نکته اشاره شود که وضعیت زنان در کشور ما هرچند نسبت به گذشته بهبود یافته، اما تا هنوز که هنوز است گرفتار برخی تبعیض‏ها، بی‏عدالتی‏ها و مشکلات حقوقی در خانواده و جامعه هستند که بخشی میراث گذشته و بخشی حاصل تحولات جهان امروزی است.
در حال حاضر وظیفه خود دانستیم تا ضمن واکاوی و بررسی مشکلات این قشر از جامعه از زوایای مختلف، فضایی را برای گفتگو و تضارب آراء، به دور از هرگونه پیش داوری‏ها در این حوزه فراهم کنیم تا از این رهگذر،‌ مسیرهای نو برای برون رفت از مشکلات حقوقی و آسیبهای فراروی زنان پدیدار شود.
برگزارکنندگان این سمینار بر این باور ند که امروزه بیش از هر زمان دیگری فرصت‏های مناسبی در راستای موضوع زنان پیش آمده است که با بهره‏گیری مناسب از این فرصت‏ها می‏توان در جهت بهبودی وضعیت زنان گام‏های مؤثری را برداشت.
در جامعه‏ی مثل افغانستان در باره‏ی زنان همواره افراط و تفریط حاکم بوده است و نگاه واقع بینانه همواره مهجور بوده است. این واقعیت تلخ می‏طلبید که تعدادی از نویسندگان و صاحب نظران با نگاه دینی علمی و ملی و به دور از هر گونه افراط و تفریط به مسائل حقوقی زنان بپردازند بر همین اساس سمینار حقوق زن در خانواده و اجتماع با دغدغه‏های علمی، دینی و ملی، قریب به یک سال است که کارش را آغاز و تا هنوز مقالات خوب و علمی به وسیله نویسندگان و صاحب نظران نگاشته شده و نیز در حال نگارش است. و مقالاتی که امتیاز چاپ را بیاورد و به وسیله هیئت علمی سمینار تایید گردد، به نشر خواهد رسید. و امروز نیز در این سمینار علمی از نظرات و دیدگاههای اساتید و صاحب نظران استفاده می بریم و از دیدگاههای آنان در مجموعه مقالات سمینار بهره می بریم. و مجددا از همکاری مقام ولایت و ریاست امور زنان تشکر ویژه داریم که در برگزاری محفل علمی امروز همکاری بی شائبه کردند.
وهمچنین از همه محققان، نویسندگان، و اشخاص حقیقی و حقوقی و اساتید گرانقدر دانشگاهها که با نظریات علمی شان مشوق و یاری رسان بوده صمیمانه تشکر می نماییم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.