یکشنبه ۲۷ ثور ۱۳۹۴
به گزارش بشارت، نشست علمی با موضوع کرامت انسان از منظر اسلام و حقوق بشر، در سالروز ولادت پیامبر بزرگوار اسلام صلی الله علیه و آله از سوی مدرسه علمیه مهدیه نیلی و مرکز فرهنگی – اجتماعی بشارت، در ولایت دایکندی برگزار شد.
این نشست علمی با حضور کارشناسان، استاد حمید زکی و استاد محمد علی ابراهیمی از اساتید مؤسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو برگزار شد.
در این نشست علمی جمعی از طلاب و دانشجویان، و محصلین مرکز آموزشی دارالعلوم، اساتید مدرسه علمیه الزهرا، و مدرسه علمیه مهدیه نیلی، رئیس شورای علمای ولایت دایکندی و جمعی از اعضای شورای علما و متنفذان ولایت دایکندی حضور داشتند.
آقای رضایی دبیر نشست علمی «کرامت انسان از منظر اسلام و حقوق بشر» با طرح موضوع نشست، سوالی را در مورد پیشنیه بحث کرامت انسان در اسلام، و نیز پرسشی را در مورد ضرورت این بحث مطرح کردند. آقای حمید زکی، در مورد پیشینه بحث کرامت انسان در اسلام مطالبی را مطرح نموده و در مورد اهمیت و ضرورت بحث کرامت انسانی سخن گفتند.
در ادامه بحث آقای محمد علی ابراهیمی، در مورد پیشینه و تاریخچه کرامت انسان در غرب و شکل گیری اعلامیه جهانی حقوق بشر و تکیه بر کرامت انسانی مطالبی را بیان کردند.
همچنین در این نشست نحوه شکل گیری اعلامیه اسلامی حقوق بشر و تکیه اعلامیه بر کرامت انسان مورد بحث قرار گرفته، کرامت ذاتی و کرامت اکتسابی انسان در آموزه های دینی و دیدگاه حقوق بشر در مورد کرامت انسان تشریح شد و تفاوتهای کرامت انسانی مطرح در آموزه های مکتب اسلام و کرامت انسانی در آموزه های حقوقی غرب بیان گردید. و نمونه هایی از تفاوت شعار تا عمل و نقض کرامت انسان در مقیاس وسیع در عصر حاضر بر شمرده شد.
این نشست علمی با نتیجه و جمع بندی و پاسخ به پرسشهای شرکت کنندگان و تاکید بر ادامه این گونه نشستها از سوی شرکت کنندگان خاتمه یافت.
ثبت دیدگاه