نظر به اهیمت و جایگاه خانواده درایجاد جامعه سالم، به همت مرکز فرهنگی-اجتماعی بشارت و همکاری معاونت فرهنگی – تربیتی مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی، نشست علمی با عنوان «خشونت در خانواده، آسیب ها و راهکارها (با نگاهی به افغانستان)» با حضور کارشناسان، مهدی مهدوی سردبیر فصلنامه بشارت، محمد اسحاق فیاض محقق و نویسنده و حمیدالله شریفی رئیس انجمن تعلیم و تربیت در روز پنجشنبه ۳۰/۸/۸۷۱۳ در جامعه المصطفی (ص) مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی برگزار گردید.
در این نشست که جمع کثیری از دانش پژوهان معارف اسلامی و مسؤلان تربیتی و پژوهشی مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی حضور داشتند، حجت الاسلام محمد علی ابراهیمی مدیر اجرایی فصلنامه بشارت مدیریت نشست را به عهده داشتند و طی سخنانی خانواده را مهمترین رکن جامعه خواندند.
سپس کارشناسان به تشریح علل خشونت در خانواده پرداختند و ضمن بررسی آسیب¬های ناشی از خشونت، راهکارهای کاهش دهنده این آسیب ها را نیز عنوان داشتند.
محورهای اصلی نشست که کارشناسان به تشریح و تبیین آن پرداختند عبارت بود از:
الف – خشونت در ساختارهای اجتماعی
ب – پیامدهای جنگ بر خانواده
ج – رسانه ها و نقش آن در افزایش خشونت
در این نشست علمی خشونتهای نظیر ازدواج اجباری، خشونتهای ناشی از مرد یا زن سالاری در خانواده، محرومیتهای اجتماعی، فقر ناشی از جنگ، افزایش جرم و تجاوز بهحریم خانواده، خشونتهای ناشی از اعتیاد و انحرافات اخلاقی متاثر از جنگ، تقلید و تأثیرپذیری از رسانهها، تضاد و ناسازگاری با ارزشهای اجتماعی و از بین رفتن ارزشهای هویت ملی و دینی توسط رسانهها مورد تحلیل و بحث کارشناسان قرار گرفت.
گفتنی است که در این نشست علمی کارشناسان راهکارهایی نظیر تکیه بر سن بلوغ (عقلی – شرعی)، دادن حق انتخاب همسر برای جوانان، استفاده از راهکارهای اخلاقی، حقوقی و الگوها، و بیرون رفت از سنتهای قبیلوی، استفاده از حق اشتراک در انسانیت برای زن و مرد، برخورداری از امتیازهای یکسان و عادلانه در خانواده، را مورد بحث قرار دادند. و نیز در محور آسیب شناسی جنگ بر خانواده راهحلهایی نظیر تقویت باورهای اعتقادی، تقویت عواطف انسانی، تقویت روحیه ایثار در بین جامعه، تقویت امداد رسانی بهخانوادهها از طریق نهادهای اجتماعی و دولتی مطرح گردید. و در بخش آسیبهای رسانه ها بر خانواده کنترل رسانه بر اساس قانون، نفوذ نیروهای سالم در رسانه و تغذیه سالم رسانه، ایجاد رسانه های سالم و سازگار با ساختار فرهنگی و ویژگیهای اجتماعی افغانستان، بازسازی هویت دینی و ارائه آن در قالب الگوی مشخص، به عنوان راهکار مورد تأ سخنرانان قرار گرفت.
خاطر نشان می گردد به رغم اینکه این نشست، اولین نشست علمی است که از سوی مؤسسه فرهنگی بشارت برگزار می گردد مورد استقبال گسترده طلاب و دانش پژوهان معارف اسلامی قرار گرفت.
نشست علمی با ارائه پاسخ به سؤالات مطرح شده از سوی حاضران در جلسه، ساعت ۱۲ به کار خود پایان داد.
ثبت دیدگاه