افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 18 March , 2025 تعداد کل نوشته ها : 694×

besharat news

مراسم عاشورای حسینی در ولایت دایکندی تجلیل شد
18 آبان 1400 - 7:23
شناسه : 1930
بازدید 204
8
مراسم عاشورای حسینی در ولایت دایکندی تجلیل شد

سه شنبه : ۱۱ محرم الحرام ۱۴۳۳ و ۱۶قوس۱۳۹۰ مردم ولایت دایکندی همچون سایر ولایات افغانستان، شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران فدارکارش را با  برگزاری آیین های عزاداری و مراسم نوحه سرایی گرامی داشتند. مراسم شهادت شهدای کربلا از اول محرم تا دهم و یازدهم محرم در سراسر ولایت دایکندی، ولسوالیها، مناطق و قصبات، […]

پ
پ

سه شنبه : ۱۱ محرم الحرام ۱۴۳۳ و ۱۶قوس۱۳۹۰
مردم ولایت دایکندی همچون سایر ولایات افغانستان، شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران فدارکارش را با
 برگزاری آیین های عزاداری و مراسم نوحه سرایی گرامی داشتند.
مراسم شهادت شهدای کربلا از اول محرم تا دهم و یازدهم محرم در سراسر ولایت دایکندی، ولسوالیها، مناطق و قصبات، در تکایا، حسینیه ها، با آیین های خاصی عزاداری، نوحه سرایی، سخنرانیها، خیرات و نذورات در مرکز ولایت دایکندی، مراکز ولسوالیها، در قریه و قصبات این ولایت، با مداحی مداحان اهل البیت، و سخنرانی های ذاکرین و علمای دین با شکوه خاصی برگزار شد.
سخنرانان، با سخنرانیها، حماسه و نهضت حسینی را تفسیر و تحلیل کردند، اهداف و آرمانهای انقلاب حسینی را بر شمردند، عزت حسینی و درسهایی عاشورایی برای تشنگان مکتب حسینی بیان کردند.
در ولسوالی کیتی، در روز دهم عاشورا، دسته های عزاداری، دشت، ربتک، شنیه، غوتله، غوله از مناطق مختلف شهرستان کیسو در حسینیه عمومی سرباغ در یک اجتماع با شکوه به عزاداری پرداختند و سخنرانان در باره نهضت امام حسین و فداکاری یاران با وفای آن حضرت به سخنرانی پرداختند.
در مرکز ولایت دایکندی، دسته های عزاداری از تکایا و منبرهای مختلف با حضور در محوطه ساختمان ولایت دایکندی همچون سال گذشته اجتماع با شکوه عزاداری را تشکیل دادند، و با حضور والی دایکندی، علماء و اساتید، رؤسا و مسئولان دولتی، به سینه زنی و زنجیر زنی پرداختند.
در این مراسم که پیش از ظهر روز عاشورا در محوطه ولایت برگزار شده بود، آقای حاجی ارزگانی والی ولایت دایکندی در مورد نهضت عاشورای حسینی به سخنرانی پرداختند.
آقای ارزگانی ضمن تسلیت ایام عزاداری و شهادت شهدای کربلا، عبرتها ودرسهای نهضت عاشورا را بر شمردند و از حضور عزاداران در محوطۀ ولایت تشکر کردند.
آقای ارزگانی با اشاره به حدیث نبوی : «ان الحسین مصباح الهدای و سفینه النجاه» گفت: عاشورا بیانگر راز ها ، درسها و عبرت های حادثه ای است که نه تنها در طی گذر زمان کمرنگ نمی گردد بلکه هر سال که از آن می گذرد، روشن تر و روشنایی بخش تر می شود.
حاجی ارزگانی قیام جاویدانی کربلا را نه یک حادثه غمناک بلکه پرتوی از اسرار زیبایی ها رشادت ها ، شجاعت ها ، مجاهدت ها و مجاهدتها خواند که هم نهایت ایثار و فداکاری ها را آشکار می سازد و هم نقاب از رخ زشتی ها و استبداد بر می دارد.
والی دایکندی به دوچهره بودن قضیه عاشورا اشاره نمود و گفت: به گفته شهید مطهری، حادثه انقلاب و قیام کربلا دو صفحه دارد یک صفحه سفید و نورانی دیگری صفحه سیاه و ظلمانی که هر دو صفحه در عرصه تاریخ و دنیا، بی نظیر است.
آقای ارزگانی در باره نقش عاشورا در تحکیم وحدت مسلمان اشاره نموده و گفت: یکی از بزرگ ترین درس های عاشورا علاوه بر آگاهی بخشی، وحدت و همدلی مسلمانان است. این توهم که گویا عاشورا تنها متعلق به شیعیان است و میان جهان تشیع و تسنن فاصله می اندازد، خیال باطلی بیش نیست
گفتنی است در سال گذشته نیز دسته های عزاداری اباعبد الله الحسین(ع) از حسینیه ها با دسته های منظم در محوطۀ ساختمان مرکز ولایت دایکندی به عزاداری پرداختند.
همچنین در سایر ولایات افغانستان و نیز در کابل پایتخت افغانستان، مراسم عاشورای حسینی را عاشقان و محبان امام حسین گرامی داشتند.
روز یازدهم عاشورا در حسینیه سرابه نیلی، استاد حمید زکی ضمن گرامیداشت یاد شهدای عاشورایی افغانستان، که به دست یزیدیان زمان و دشمنان مردم افغانستان مظلومانه در کابل و مزار به شهادت رسیدند گفت: مکتب عاشورا، مکتب جاویدان و پایداری است که از نیمه قرن اول هجری تا کنون خط سرخ رهایی و راه سعادت و عزت را فرا راه انسان گشوده است. وفریاد عاشورایی امروزه در سراسر جهان طنین انداز است.
ایشان با اشاره به کشتار تروریستهای یزیدی در روز عاشورا، در کابل، مزار و قندهار گفت:
حمله تروریستهای یزیدی به صفوف عزاداران به خصوص در شهر کابل، بیانگر این است یزیدیان زمان و دشمنان مردم افغانستان به خاطر اهداف شیطانی خویش از کشتن زنان، کودکان و انسانهای بی گناه هیچ ابایی ندارد.
ایشان افزود: اگر آن روز لشکریزیدبن معاویه فرزند رسول خدا را همراه یاران فدارکارش به شهادت رسیدند، و خیمه ها را آتش زدند، امروز پیروان یزیدیان در چهره دیگر به صفوف عزارداران فرزند زهرا حمله می برند.
آقای محمد بلیغ از علما و کارمندان ریاست معارف ولایت دایکندی که از سخنرانان روز یازدهم عاشورا در این حسینیه بود، حمله به صفوف عزاداران حسینی در کابل را، تقبیح کرده و یاد و نام شهدای عاشورایی کابل را گرامی داشتند.
همچنین در روز سیزدهم عاشورا برای تجلیل از شهدای روز عاشورا که در کابل در هنگام عزاداری به دست دشمنان مردم افغانستان به شهادت رسیدند، مجلس با شکوهی در مسجد جامع شهر نیلی با حضور حاجی ارزگانی والی ولایت دایکندی، نمایندگان مردم ولایت دایکندی در پارلمان و در شورای ولایتی، و دیگر رؤساء و کارمندان، علماء و اساتید مؤسسۀ تحصیلات عالی ناصر خسرو برگزار شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.