۲۵ جوزا ۱۳۹۰
گروه خبری بشارت: والی ولایت دایکندی در مراسم استقبال از ریاست کمیسیون حقوق بشر ولایت دایکندی را از امن ترین ولایات افغانستان خواند و بودجه اختصاصی ۷ میلیون دالری این ولایت را نسبت به بودجه اختصاصی ۷۰۰ میلیون دالری نسبت به پاره از ولایات را تبعیض خواند.
به گزارش بشارت، آقای ارزگانی، والی ولایت دایکندی، در مراسم استقبال از خانم داکتر سیماسمر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، که در تالار مقام ولایت برگزار گردیده بود، سخنان مبسوطی ایراد کرد. وی ضمن تشکر و خوش آمدگویی به رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر خدمات فرهنگی و اجتماعی وی را در طول سال های سخت و دشوار ستود.
والی دایکندی با اشاره به استقرار امنیت در سطح ولایت گفت: مردم دایکندی علی رغم تمام مشکلاتی که هنوز بر اثر تبعیض ها متحمل می شوند، هم چنان در بسیاری از عرصه های فرهنگی و آموزشی پیشرو هستند.و دایکندی به رغم هم مرزی با چهار ولایت نا امن از امن ترین ولایات کشور است.
ایشان با اشاره به مشکلات و کمبودها در زمینه معارف اظهار داشت: ولایت دایکندی این افتخار را دارد که در دو سال گذشته مقام های اول را در سطح کشور و در میان تمام ولایت آن در قبول در کنکور بدست آورد. و این پیشرفت ها به دلیل کمک ها و عرضه خدمات دولت به معارف دایکندی نیست. بلکه به این دلیل است که این مردم خواستار دانش و فرهنگ هستند و از پیشینه فرهنگی بسیار خوب برخوردارند. متاسفانه تا کنون بسیاری از فرزندان دایکندی در کنار کوه ها و زیر درختان و حتی بدون داشتن یک خیمه درس می خوانند.
مقام ولایت در باره محو مواد مخدر در سطح ولایت دایکندی تصریح کرد: مواد مخدر و کشت آن یکی از پدیده های منفوری است که هم چنان چهره افغانستان را در سطح دنیا لکه دار کرده و بسیار از خانواده ها و جوانان این مرزو بوم را تباه ساخته است. این مساله در سطح کشور به صورت بسیار گسترده متاسفانه جریان دارد و دولت نیز در دیگر ولایت ها موفقیتی نداشته است ولی در دایکندی فرهنگ کشت و قاچاق مواد مخدر وجود ندارد.
والی دایکندی با اشاره به فساد اداری نیز اظهار داشت: فساد اداری یکی از معضلات و بلاهای خانمان سوزی است که بدنه نهادهای اداری ما را هم چون موریانه ضعیف می سازد ولی به یاری خداوند این مساله در دایکندی بسیار کم است.
وی هم چنین در باره جرم و جنایت در سطح ولایت دایکندی اظهار داشت: گراف جرم و جنایت نیز در ولایت دایکندی بسیار پایین است و نقض حقوق بشر نیز در آن به ندرت صورت می گیرد. امری که در دیگر ولایات به صورت روز مره و علنی انجام می شود.
آقای ارزگانی با اشاره به وجود تبعیضات در سطح کشور و توسعه نیافتگی دایکندی گفت: توسعه و انکشاف در دایکندی وجود ندارد، نشانه این امر نیز میزان بودجه ای است که مثلا برای ولایت دایکندی و جلال آباد در نظر گرفته شده است.
ثبت دیدگاه