سه شنبه، ۴ /۵ /۱۳۹۰
گروه خبری بشارت: ولایت دایکندی نهال نوپایی هفت ساله ای است از مشکلات زیادی در قسمت های بازسازی و نوسازی زیربناهای اقتصادی رنج می برد.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی حاجی ارزگانی، والی ولایت دایکندی، دایکندی یک ولایت کاملا امن و آرام است.
حاجی ارزگانی در دیداری یک هیئت بلند پایه نظامی از ولایت دایکندی با اشاره به مشکلات ولایت دایکندی گفت: ولایت دایکندی هفت سال است که چون نهالی نوپای به دست ریاست جمهوری افغانستان کاشته شد ولی هم چنان از مشکلات زیادی در قسمت های بازسازی و نوسازی زیربناهای اقتصادی رنج می برد.
والی دایکندی ضمن رضایت مندی از حاکمیت قانون، میزان اعتماد مردم به حکومت، و پیشرفت چشم گیری امنیت در این ولایت، به پاره از ای از شرارت ها در این ولایت اشاره کرد و افزود: این ولایت نوپای وتازه تاسیس نظر به سابقه ایجاد خود در عرصه های حکومتداری ، حاکمیت قانون ، میزان اعتماد مردم به حکومت ، فساد اداری ، و امنیت پیشرفت چشم گیری داشته است. اما درطول سال ۱۳۹۰ فقط یک مورد حرکت مسلحانه وایجاد شرارت در سر حدات ولسوالی کجران داشتیم که خوش بختانه به خوبی توسط نیروهای امنیتی دفع گردیده است. ویکسری سرقت های مسلحانه در بعضی نقاط ولایت گاها ٌ اتفاق افتاده است که توسط نیروهای امنیتی به شدت پی گیری شده می شود.
حاجی ارزگانی در بخشی از سخنانش به کمبودات و مشکلات ولایت دایکندی در بخش امنیت و قومندانی امنیه اشاره نموده و گفت: ما قبلا همه ی پیشنهادات خود را در زمینه کمبود تجهیزات امنیتی به تمامی مراجع ذیصلاح داده ایم که متاسفانه تا کنون جواب مثبت در یافت نکرده ایم .
حاجی ارزگانی با اظهار نگرانی از تطبیق پروسه انتقال امنیت، و ضرورت تجهیز واقعی پولیس گفت: ما نگرانی این را داریم که با تطبیق پروسه انتقال امنیت از قوای ایساف به نیروهای افغان در ولایت همجوار بامیان، تاًثیرآن در ولایت دایکندی یک امری حتمی پنداشته می شود که این موضوع خود بخود ضرورت تجهیزواقعی وافزایش تشکیل پولیس را می طلبد.
والی دایکندی ضمن انتقاد از بی توجهی به فدارکاریهای مردم دایکندی تاکید بر قدردانی از مردم کرد و اظهار نمود: مردم دایکندی با تمام توان از حکومت حمایت وپشتیبانی کرده و می کند ولی باید قدری این مردم را حکومت و همکاران بین المللی ما درک کنند. این مردم است که هروز اجساد فرزندان شان از ولایت های قندهار ، هلمند ، کنر و….می آیند که این شهدا بخاطر دفاع از وطن جان عزیز خود را از دست می دهند ولی متاسفانه هیچکسی نیست که از آن ها دلجویی کند
گفتنی است، ولایت دایکندی محروم ترین ولایت در سطح ولایات کشور می باشد، تنها ولایتی است که حتی یک وجب سرک پخته کاری ندارد، تا هنوز که هنوز است، بشتر دانش آموزان دختر و پسر در فضای باز زیر سایه بان و یا زیر خیمه درس می خواند، فاقد تعمیر مکتب و جای مناسب برای درس هستند. سرکهای خامه و خاکی که دوسال پیش یک بار برای کار روی دست گرفته شده بود، تعطیل مانده است. هیچ نوع زمینه پیشرفت و رشد در این ولایت از سوی حکومت در نظر گرفته نشده است. هرچند که کشت تریاک در این ولایت محو و یا نزدیک به صفر شده است، اما دولت توجهی چندانی در این زمینه نکرده است.
به خاطر نامساعد بودن راه، محصولات به دست آمده از زراعت، چندان بهاء و ارزشی ندارد، و به قیمت واقعی خویش به فروش نمی رسد.
نا امنی و سرقتهای مسلحانه به خصوص در ماههای اخیر، نگرانیهای زیادی را به وجود آورده است. مقایسه ولایت دایکندی با سایر ولایات کشور،در یک نگاه ابتدایی انواع بی عدالیتها و تبعیضات غیر قابل تحمل را در ذهن انسان مجسم می کند.
در نگاه بسیاری از هموطنان دایکندی، تاسیس مؤسسۀ تحصیلات عالی ناصر خسرو، در این ولایتی که با انواع حرمانها و محرومیتها مواجه است، تنها نقطه عطف و امید در فضای سخت و تاریک دایکندی به شمار می رود، تا شاید پنجره ای باشد، برای پرواز به افق بیکران و چشم اندازهای رؤیایی یک نسل سوخته و دربند.
ثبت دیدگاه