افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 4 October , 2024 تعداد کل نوشته ها : 694×

besharat news

سمینار محو خشونت علیه زنان در ولایت دایکندی برگزار شد
24 آبان 1400 - 17:54
شناسه : 2505
بازدید 154
5
سمینار محو خشونت علیه زنان در ولایت دایکندی برگزار شد سمینار محو خشونت علیه زنان با ارائه راهکارهای پیشگیرانه و بازدارنده از خشونت در ولایت دایکندی برگزار شد.
پ
پ

یکشنبه ۲۳-۶- ۱۳۹۱
سمینار محو خشونت علیه زنان با ارائه راهکارهای پیشگیرانه و بازدارنده از خشونت در ولایت دایکندی برگزار شد.
به گزارش بشارت، سمینار یک روزه محو خشونت علیه زنان از طرف ریاست امور زنان و با همکاری دفتر مقام ولایت روز یکشنبه ۲۳-۶- ۱۳۹۱ با حضور والی ولایت دایکندی، نمایندگان ادارات و جامعه مدنی، اساتید مؤسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو، و جمعی از خواهران و برادران در سالن ریاست امور زنان برگزار شد.
حاجی ارزگانی والی ولایت دایکندی در افتتاحیه این سمینار با اشاره به نقش تعالیم اسلام در پیشگیری خشونت و مبارزه با پدیده شوم خشونت گفت: خشونت پدیده غیرقابل قبول و محکوم در همه ادیان است. و مخالف منطق و عقل است.
وی با اشاره به اینکه اسلام دین رحمت و ضد خشونت است گفت: یکی از افتخارات ما این است اسلام دین رحمت است. و رحمت ضد خشونت است. سرافرازی ما در این است که دین ما ضد خشونت است.
والی ولایت ارزگان خشونت را یک عمل جرمی خوانده و تاکید کرد: خشونت به عنوان یک عمل جرمی قابل پیگرد است و در هرجا که آثار جهل و ناآگاهی از احکام دین باشد، خشونت وجود دارد.
آقای ارزگانی گراف جرایم و خشونت علیه زنان را در ولایت دایکندی نسبت به سایر ولایات پایین خوانده و یاد آور شد: ممکن است پاره ای از خشونت ها در ولایت دایکندی وجود داشته باشد، ولی نسبت به سایر ولایات بسیار پایین است، دلیلش میزان بالای تدین و دینداری و تکیه بر ارزشهای دینی در این ولایت است.
در این سمینار، آقایان اعتمادی رئیس شورای ولایتی، هاشم علیزاده ریئس مؤسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو، حمید زکی از اساتید مؤسسه تحصیلات عالی ناصرخسرو، سارنوال صالحی از اداره سارنوالی، خانم حوارضایی رئیس امور زنان ولایت دایکندی سخنرانی کردند.
آقای علیزاده رئیس مؤسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو در باره عوامل فرهنگی خشونت در جامعه سخن گفته و در بخشی از سخنانش گفت: خشونت و فرهنگ خشونت تنها به وسیلۀ مردان نیست، عدم اعتماد به نفس، بی سوادی و کم سوادی زنان و خشونت پذیری آنها از عوامل فرهنگی خشونت به حساب می آید.
حمید زکی از اساتید مؤسسه تحصیلات عالی ناصر خسرو با اشاره به پدیده خشونت در دورانهای دور و نزدیک گفت: پدیده خشونت بر ضد زنان داستان تلخ و رنج آور انسان در همه عصر و در همه جوامع از بدوتاریخ تا کنون است و تنها بر اساس یک آمار اعلام شده از سوی وزارت دادگستری آمریکا، زنان این کشور ده برابر مردان قربانی خشونت می شوند. و در سال ۱۹۹۲ هفتاد در صد مقتولانی که توسط بستگان خود به قتل رسیده اند زنان بوده اند.
ایشان در باره پدیده خشونت علیه زنان در افغانستان گفت: بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان متاسفانه در کشور ما نیز پدیده خشونت علیه زنان وجود دارد و گاهی هم نگران کننده است.
آقای زکی با اشاره به راهکارهای محو خشونت علیه زنان گفت: برای مبارزه و محو خشونت علیه زنان دو راهکار وجود دارد؛ یکی راهکار و تدبیر پیشگیرانه از بروز خشونت و دوم راهکار قانونی و بازدارنده از خشونت.
وی در مورد راهکار بازدارنده از خشونت گفت: جرم انگاری خشونت و تصویب قوانین برای مبارزه بر ضد خشونت و به مجازات رساندن مرتکبین خشونت، از راهکارهای بازدارنده به حساب می آید و خوشبختانه در کشور ما قانون محو خشونت علیه زن در سال ۱۳۸۸ به تصویب رسیده است. اجرا و تطبیق این قانون گامی خوبی برای مبارزه با خشونت علیه زنان است
ایشان با اشاره به راهکارهای پیش گیری از بروز خشونت گفت: جامعه ما جامعه دیندار است، با بهره گیری از آموزه های اسلامی زمینه بروز و رخداد خشونت خانوادگی و اجتماعی را می توانیم از بین ببریم.
وی با اشاره به چندین راهکار با استفاده از آموزه های دینی گفت:
در آموزه های دینی راهکارهای زیادی برای پیشگیری از خشونت وجود دارد و به کارگیری آنها خانواده و جامعه سعادتمند و پیراسته از خشونت خواهیم داشت. راهکارهایی چون درک کرامت انسانی و دانستن معیار برتری که تقوا و عمل شایسته باشد، و نیز خوش اخلاقی و رفتار نیکدر خانواده، محبت واظهار محبت، گذشت و مدارا، عفت و پاکدامنی، پرهیز از سوء ظن و قضاوت زود، پرهیز از تحقیر، توهین و ضرب و جرح که همه اینها در آموزه های اسلامی تاکید شده است.
وی در مورد تاثیر عفت و پاکدامنی از بروز خشونت با اشاره به آیه از قرآن کریم «هن لباس لکم و انتم لباس لهن» گفت: پاکدامنی تاثیر فوق العاده در استحکام خانواده و پیشگیری از خشونت دارد. در این آیه زن و مرد نسبت به یکدیگر تشبیه به لباس شده و دارای پیام مهم است. و آن انیکه انسان با لباس پاک احساس آرامش و رضایت دارد. ولی اگر لباس آلوده شود باید او را ازتنش خارج کند. مرد و زن که نقش لباس را برای یکدیگر دارد، باید همیشه تمیز و پاک باشد، تا سعادت، و احساس رضایت جاویدانی گردد.
آقای زکی با اشاره به حدیث پیامبر گرامی اسلام: «عفوا عن النساء الناس تعف نسائکم» به گسترش و فرهنگ سازی پاکدامنی در جامعه تاکید کرد: برای پیش گیری از خشونت و هم برای عمل به دستور دینی، بایست فرهنگ پاکدامنی را گسترش داد، به میزانی که انسانها نسبت به نوامیس یکدیگر پاکدامن باشد، خانواده و ناموسش از خشونت در جامعه مصون می باشد.
خانم جوادی از بانوان فعال در ولایت دایکندی از دیگر سخنان این سمینار بود ایشان با اشاره به اینکه خشونت تنها در خانواده رخ نمی دهد گفت: زنان در اداره تحقیر می شود، خشونت در رادیو و تلویزیون رخ می دهد، وقتی یک خانم از اداره اخراج می شود این یک تحقیر و خشونت است، و زنان باید توانایی پیدا کند. زنان خود مسئول خوش بختی و بدبختیهای خود است.
سارنوال صالحی از دیگر سخنرانان این سمینار در باره علت و چرایی پدیده خشونت سخن گفت. عدم دقت در ازدواج، و فروش دختر در بدل پول و عدم رعایت کفویت در ازدواج را یکی از علتهای پدیده خشونت خواند و گفت: یک دختر تحصیل کرده و دانشگاهی با مرد بی سواد به دلیل فشار والدین تن به ازدواج می دهد و بعد از یک ماه منجر به طلاق می شود. در شریعت کفویت در ازدواج مطرح و شرط است، اگر قرار است با خشونت مبارزه شود از اول در کار ازدواج دقت کنید.
خانم حوا رضایی رئیس امور زنان ولایت دایکندی آخرین سخنران سمینار محو خشونت علیه زن بود. ایشان ضمن تشکر از حضور مهمانان گفت: خواهران و برادران عزیز! دولت افغانستان و جامعه بین الملل در صدد تحقق حقوق زنان است. دین مقدس اسلام جایگاه رفیعی را برای زنان بیان کرده و آنچه که باعث مشکلات برای زنان است، رسوم و عنعنات ناپسند است.
خانم رضایی با اشاره به اینکه گاهی رفتار خانم موجب بروز خشونت در خانواده می شود گفت: درست است که اگر خانمها مورد خشونت و تحقیر قرار نگیرد رشد می کند، ولی ما خانمها از صحبتهایی که در باره وضعیت زنان می شود سوء استفاده نکنیم، مرد بیچاره کار می کند چهار قران برای خرج منزل به دست می آورد، ولی خواهرها به جای احترام شوهر و انجام وظائف و مکلفیت یک زن در منزل، به عکس رفتار می کند. در نتیجه مشکل به وجود می آید، و برای ریاست امور زنان و اداره قضایی و عدلی مشکلات به وجود می آورد.
درست است مردان از نظر بازو، قوت دارد، ولی زنان از نظر اندیشه می تواند به حد اعلا برسد.
خانم رضایی با اشاره به نقش پایبندی زنان به حقوق و وظائف شان در تامین سعادت و خوش بختی تاکید کرد: خواهش من از خواهران این است که با انجام وظائف و تکالیفی که در برابر شوهر و خانواده دارد، زمینه سعادت و خوش بختی را برای خود و خانواده به ارمغان بیاورد.
وی در بخشی از سخنانش از خشونت مدرن علیه زنان در جوامع پیشرفته یاد کرده و گفت: انواع خشونتها مطرح شد، ولی یکی از انوع خشونت که در جوامع پیشرفته وجود دارد، خشونت مدرن علیه زنان است، و آن استفاده ابزاری و تبلیغاتی از زنان است، آنهایی که دم از حقوق زن و مرد می زنند می بایست در باره این نوع از خشونتها تدبیری بسنجند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.