شنبه ۱۲- جدی -۱۳۹۴
خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت کشور عربستان اعلام کرد که رژیم عربستان شیخ باقرنمرالنمر، روحانی برجسته شیعه را به اتهام تروریسم اعدام کرده است. این وزارتخانه همچنین از اعدام ۴۷ نفر دیگر نیز به همین اتهام خبر داد.
شیخ نمر یکی از برجسته ترین زندانیان سیاسی عربستان است که در تاریخ ۲۳ /۰۷/ ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از حکومت عربستان به اعدام محکوم شد.
دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی عربستان چندی پیش حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر را تائید کردند که این مساله مورد اعتراض علما ، اندیشمندان و سازمان های اسلامی و بین المللی قرار گرفت .
شیخ باقر النمر روحانی مبارز عربستانی برای بیداری شیعیان عربستان و احقاق حقوق آنها تلاش میکرد و فعالیتهای انتقادی خود علیه آل سعود را پس از آغاز “بهار عربی” شدت بخشید و از دولت ریاض خواست تا حقوق شیعیان را راعایت کند که با پاسخ منفی سعودیها و به ناچار شیعیان را به تظاهرات علیه خاندان پادشاهی فراخواند. او در سخنرانیهای خود همواره از اعمال تبعیض شدید در مورد شیعیان در این کشور انتقاد می کرد و خواهان برابر میان شروندان عربستان بود.
شیخ باقر در سال ۱۳۷۹ قمری، مصادف با ۱۹۵۹ میلادی، در شهر «العوامیه» در شرق عربستان به دنیا آمد.
در بامداد روز شنبه ۱۲ جدی ۱۳۹۴ برابر ۲ ژانویه ۲۰۱۶ به شهادت رسید.
شیخ باقر النمر متولد ۱۹۵۹ و در بامداد روز شنبه ۱۲ دلو ماه ۱۳۹۴ برابر ۲ ژانویه ۲۰۱۶ به شادت رسید. او مجتهد و فعال حقوق بشر بود. و در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال ۲۰۱۲ بازداشت شد و در روز چهارشنبه ۱۵ اکتبر ۲۰۱۴ دادگاه جنایی عربستان سعودی به دلیل اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، به اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی، محکوم به اعدام شد. و روز یکشنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۱۵، دادگاه عالی عربستان و محمد بن نایف ولیعهد عربستان حکم اعدام سریع و بدون هشدار قبلی شیخ نمر را صادر کردند.
اعدام شیخ باقر النمر، اعتراضات و واکنش های گسترده¬ای را در سطح منطقه و جهان به وجود آورد.و چهرههای برجستهٔ شیعی و سنی و مراجع تقلید، در کشورهای مختلف و نیز برخی مقامات کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، ایالات متحدهٔ آمریکا و نیز اتحادیه اروپا و نیز نهادهای بینالمللی مثل سازمان ملل و دیدبان حقوق بشر و عفو بینالملل که دادگاه را «نمایشی» و حکم را با اهداف سیاسی خواندند در پی داشت. همچنین به بهانه حمله تعدادی از معترضان در مشهد و تهران به سفارت عربستان، حکومت سعودی با جمهوری اسلامی قطع رابطه کرد. بسیاری از نهادهای حکومتی و نظامی ایران حمله به سفارت عربستان را محکوم کردند و این حمله را به افراد خود سر و حتی نفوذیهای کشور عربستان نسبت دادند
ثبت دیدگاه